Daniëlle ter Hofstede

portretfoto van Danielle ter Hofstede

Galerie 8 toont een expositie van recente werken uit de serie Introspective van Daniëlle ter Hofstede. Deze realistisch geschilderde portretten kenmerken zich door de verticale vlakverdeling in stroken. Een nauwkeurige weergave wordt afgewisseld met snellere en losse penseelstreken. De schilderijen zijn laagsgewijs opgebouwd in olieverf, gebruikmakend van klassieke technieken. Het werk gaat nooit over het model zelf. Zij is zodanig afgebeeld dat de persoon niet van belang is, maar de emotie en de uitdrukking. Het werk gaat over reflectie, harmonie en schijnbare tegenstellingen. Over de wisselwerking tussen werkelijkheid en fictie, balans en disbalans, het zijn en de schijn, komedie en tragedie, hoogmoed en kwetsbaarheid, moderne gewoontes en klassieke idealen.
Daarnaast zijn er bij Galerie 8 diverse mixed media portretten door Daniëlle ter Hofstede te zien uit de serie “Maud und die Zukunft”. De serie bestaat uit gefantaseerde gezichten, die samengesteld lijken te zijn uit elementen van verschillende personen. Het zijn façades waarbij een authentiek karakter ontbreekt. In deze serie zoekt de kunstenares naar balans tussen inhoud en de weergave, abstractie en realisme. De toepassing van diverse technieken draagt daaraan bij, zoals grote kleurvlakken en schilderachtige details. Het werk is uitgevoerd in acrylverf, olieverf, collage en houtskool.
Danielle is opgeleid aan de Wackers Academie Amsterdam, een particuliere klassieke academie voor teken- en schilderkunst. In 2014 studeerde zij daar af. Sindsdien schildert zij voornamelijk portretten in opdracht. Daarnaast geeft zij teken- en schilderlessen in haar atelier in Hattem en ook maakt zij vrij werk, waarvan nu dus een deel is tentoongesteld bij Galerie 8.