Foto door Wilma Wijnen getiteld Motion

Wilma Wijnen – Fotografie

27 januari – 9 april 2022

In de foto’s van Wilma Wijnen speelt het licht een duidelijke hoofdrol. De invloed die het licht heeft op structuren, vormen en kleur, zowel in de natuur als ook in de architectuur, is een inspiratiebron voor haar werk. Fotobewerking bepaalt voor een groot deel het verbluffende eindresultaat. Wilma Wijnen maakt hiervoor gebruik van vele fotografische technieken.

Wilma volgde de opleiding aan de fotovakschool in Apeldoorn. Zij volgde daar de vakopleiding fotografie met als specialisatie portretfotografie. Dit vulde zij aan met diverse workshops en masterclasses portret-, landschap- en architectuurfotografie. De passie voor fotografie ontstond in zuidelijk Afrika. Daar raakte ze gefascineerd door de kleuren, de vergezichten, flora en fauna van dit gevarieerde continent.

Eind 2021 nam zij deel aan de kunstbeurs Contemporary Venice, alwaar zij tot fotograaf van de maand werd verkozen. De winnende foto “Dubai in twilight” is onderdeel van de expositie in Galerie 8. De expositie is vrij toegankelijk en is nog tot en met 9 april te bezoeken op donderdag, vrijdag en zaterdag van 12.00 tot 17.00 uur.