Mixed media getiteld Wortelspoor door Frederique Bijl

Frédérique Bijl – Mixed Media

14 april – 12 juni 2022

Van 14 april tot en met 11 juni 2022 toont Galerie 8 de serie “Quarantes” door Frédérique Bijl. In deze serie komt de beeldtaal van de kunstenares krachtig tot expressie. De 13 mixed media werken nodigen de kijker uit om eigen ruimte te verkennen en lagen te ontvouwen.  De strakke belijning biedt geborgenheid of juist beperking en gaat de dialoog aan met figuratieve elementen. De poëzie versterkt de Quarantes én nodigt uit tot eigen ontdekking.

WAT IK ZIE, STROOMT DOOR MIJ EN GEEF IK TERUG IN BEELDTAAL

Frédérique Bijl

Als kind noemde Frédérique Bijl (1964) giraffes hijskranen en spon zij uit een schapenvacht haar jas. Ook later bleef zij zich verwonderen over de mens in zijn omgeving en de wisselwerking tussen binnen- en buitenwereld. Haar kijken werd verder gevoed door haar opleiding tot docent en studie geografie. 

De officiële opening vindt plaats op zaterdag 16 april van 15.00 – 17.00 uur, waarbij de kunstenares ook zelf aanwezig is. Het belooft een gezellige middag te worden met voordrachten door Frédérique Bijl, vioolmuziek door Elly Herpel en natuurlijk staan er dranken en hapjes klaar.

Wil je liever de expositie op een later tijdstip bekijken dan kan dat iedere donderdag, vrijdag en zaterdag van 12.00 – 17.00 uur.

Voor meer informatie over Frédérique Bijl, zie www.frederiquebijl.com.