Mixed media schilderij door Leonce Lemmens

Expositie Léonce Lemmens

vanaf 5 juli 2022

Deze zomer presenteert Galerie 8 met trots Léonce Lemmens. De expositie omvat een ruime selectie van de moderne schilderijen die zij creëert met behulp van olieverf, acylverf, inkt, spraypaint en collage techniek. De kleuren in deze persoonlijke en tijdloze werken zijn opgebouwd uit vele lagen verf en gemengde texturen. Het onderzoekende proces van verf aanbrengen en weer verwijderen, het toevoegen van nieuwe elementen en pigmenten resulteert in abstracte schilderijen die telkens een verhaal vertellen.

“Als ik schilder ken ik geen grenzen. I hou ervan te experimenteren en te onderzoeken hoe diverse materialen kunnen mengen. Ik probeer om mijn gedachten en emoties te vangen op het doek, hetgeen lastig kan zijn maar het is altijd een avontuur.”

Léonce Lemmens

Léonce studeerde aan de Kunstacademie en sloeg al snel een andere richting in om te werken in de reclamewereld. Ze was vervolgens werkzaam in de gezondheidszorg en werkte internationaal in de vastgoed/bankwereld. Kunst en schilderen bleef boeien en in 2014 pakte ze het schilderen weer op. Inspiratie haalt ze onder andere uit ‘daily life’, reizen, contacten, gebeurtenissen, culturen en architectuur. Naast schilderen heeft ze een grote liefde voor stoffen. Dit leidde in 2015 tot haar ‘Art on Textil’ project. Fragmenten uit haar schilderijen digitaal geprint, bedrukt op luxe stoffen. In beperkte oplagen zijn hiervan o.a. kussens en lampenkappen vervaardigd.

Een aantal jaren verbleef Léonce afwisselend in Nederland en Bonaire. Momenteel werkt en woont ze in de regio Zwolle.

Zie ook haar website http://www.leoncelemmens.com