MACHTELD RISSEEUW

13 NOVEMBER TOT EN MET

31 DECEMBER 2021

Swing in Colour

Met trots presenteert Galerie 8 de expositie Swing in Colour. De tentoonstelling bestaat uit de sterkste monoprints en zeefdrukken gemaakt door kunstenares Machteld Risseeuw. Zij studeerde aan de Koninklijke Academie voor Beeldende Kunsten in Den Haag en werkte sindsdien veelvuldig met olieverf, acrylverf en krijt in diverse thema’s. Later begon zij zich toe te leggen op de kunst van het zeefdrukken en de monotype. Als enthousiast golfster verwerkte ze het golfen in de kunst. Met haar eigenwijze manier van kijken weet ze de typische swing en houding fantastisch pakkend vast te leggen. De golfers zullen dat gelijk herkennen. Naast de originele werken is er ook een aantal giclée prints beschikbaar in een kleine oplage. De expositie is vrij toegankelijk en is nog tot eind december te bezoeken op donderdag, vrijdag en zaterdag van 12.00 tot 17.00 uur.

KAREEM HAMEED

TOT 31 OKTOBER 2021

Opening vrijdag 10 september 2021

Kareem Hameed is in Bagdad geboren in 1958. Hij studeerde er chemical engineering en schilderkunst. Na een heftige periode kwam hij in 1995 in Nederland terecht. Hij leerde al snel de Nederlandse taal en ontmoette zijn muze, zijn partner. Zij stimuleerde hem weer te gaan schilderen. De schilderijen van Kareem kenmerken zich door het sublieme gebruik van pigmenten. Op zijn doeken ontstaat een balans van kleuren die elkaar aanvullen en versterken en daarmee diepte scheppen. De vlakken die over elkaar heen lijken te buitelen en de sterke kleurwerking staan symbool voor de worsteling die de kunstenaar een groot deel van zijn leven heeft gekend. De donkere vlakken symboliseren zijn anker. De lichte toets staat voor vrijheid en de kans om te ontsnappen. Zijn kwalitatief hoogwaardige schilderijen zijn geliefd bij vele kunstliefhebbers.

“Het mengen van kleuren is als het mengen van culturen. Uiteindelijk wordt het een mooi geheel.”

Nieuwsbrief

Wilt u op de hoogte blijven van onze exposities & andere activiteiten en wilt u exclusieve uitnodigingen ontvangen? Meldt u zich dan hier aan voor onze nieuwsbrief.

Neem contact met ons op

Wilt u advies, wilt u meer weten over onze services of heeft u een andere vraag, neem dan vooral contact met ons op! Wij helpen u graag.

Mail ons via info@galerie8.nl

Contactgegevens

Kerkstraat 30 - 8051 GM Hattem

✉ info@galerie8.nl

KvK: 80303765

Geopend iedere donderdag, vrijdag en zaterdag van 12.00-17.00 uur en tevens op afspraak.

© 2021 Galerie 8 - all rights reserved

Created with
Mailchimp Freddie Badge